Baklava sa višnjama
30 septembra, 2019

Sastojci: 4 jaja, šolja šećera, pola šolje ulja, šolja jogurta, kore za pitu i 500 grama višanja.
Šolja treba da bude veličine 2 dc ( a može i čaša od kiselog mleka ).
Način pripreme: Fil: Prvo umutiti belanca, pa dodati žumanca, šećer, jogurt i ulje.
Podmazati pleh uljem i staviti jednu koru. Preko kore staviti fil i tako na naredne 3 kore. Na četvrtu stavite fil i voće. 4 kore premažite filom a na 4. stavite višnje.
Pitu možete iseći na trouglove, pa staviti da se peče.
Peći na 200 stepeni 30 min.
Preliv: 400 ml vode i 200 grama šećera skuvati i preliti preko pite kad se ohladi.
Vruć preliv na hladnu pitu!
Ostaviti pitu dok preliv ne upije skroz i onda služiti.
Prijatno!