Krompir i meso u rerni kao ispod sača

Ovo jednostavno jelo svi vole. Potrebno je da imate 5 sati vremena i da ste kod kuće da biste mogli da ga proveravate dok se peče u rerni.
Kad birate krompir za ovo jelo, izaberite beli krompir koji je dobar i za pire krompir.
Umesto junećeg mesa, možete staviti i svinjsko.
Priprema:
Sastojci: 2 kg krompira, 3 šargarepe i 1kg junećeg mesa od vrata.
Način pripreme: Oljuštite krompir i isecite na četvrtine, šargarepe na krupnije kolutove ili na četvrtine i meso na krupnije komade.
Poređajte meso i povrće u veći pleh i dodajte malo ulja ( pola kafene šoljice ), malo vode, so, biber, slatku alevu papriku i sve to rukom promešajte.
Pleh prekrite papirom za pečenje i alu folijom. Prekrite ga tako da nema lufta.
Pecite u rerni od 4 do 5 sati na laganoj vatri od 100 stepeni.
Proveravajte, možda ćete morati da dodajete po malo vode.
Možete dodati i krupnije komade crnog luka ali to tek pri kraju pečenja.
Recept je jednostavan, a jelo preukusno.
Prijatno!