Kako pravilno koristiti ajlajner

ajlajner

Ako želite da istaknete oči i date svom licu lepši izgled koristite ajlajner, ali pravilno.

Za pravilno nanošenje ajlajnera na oči potrebno je malo vežbe.

Predlažemo vam da prvo koristite olovku jer je crtanje linije kakvu želite da izvučete ajlajnerom kasnije lakše, pošto olovka ne ostavlja masne mrlje kao ajlarner.

Koristite ajlajner ako imate podignute kapke (kao na naslovnoj slici ovog teksta). Ako imate spuštene kapke onda je bolja olovka uz pomoć koje možete napraviti smoky eyes.

Vrste ajlajnera

Postoji više vrsta ajlajnera a najpopularija vrsta je tečni ajlajner.

Kod tečnog ajlajnera je bitna četkica koja može biti od dlaka ili sunđerasta. Predlažemo vam da izaberete četkicu od dlaka zato što sa njom možete izvući tanje i pravilnije linije.

Linije koje su nanešene tečnim ajlajnerom sa četkicom od dlaka su postojanije.

Što se drške tiče, imate one standardne sa pravom drškom i one sa iskrivljenom drškom.

Tečni ajlajner stavljajte samo na gornji kapak a na donji linije iscrtajte olovkom.

Pored tečnog ajlajnera, postoji ajlajner u flomasteru. Ako se opredelite za kupovinu ovakvog ajlajnera treba znati da se ajlajner u flomasteru lako nanosi ali se zato brzo troši a linije nisu tako postojane kao kad biste ih naneli tečnim ajlajnerom.

Ajlajner u flomasteru nije isto što i ajlajner u olovci. Sa ajlajnerom u olovci koji je i najjeftinji možete iscrtati precizne linije, mada se i u tom pogledu ipak bolje pokazao tečni ajlajner.

Ajlajner u teglici se lako nanosi ako imate dobru, tanku četkicu. Čistite četkice često da biste sprečili infekcije očiju.

Saveti za pravilno korišćenje ajlajnera

  • Počnite sa iscrtavanjem linije gornjeg kapka od ivice oka sa tankom linijom ka drugoj ivici oka gde se završava obrva.
  • Liniju u sredini očnog kapka podebljajte.
  • Izvucite pravlinu liniju ka obrvama koja vam daje mačkast izgled na dva načina:

Prvi je da koristite selotejp, tako što prethodno zalepite nekoliko puta selotejp na ruku da bi lepak oslabio, pa blago zalepite na ivicu donjeg kapka u liniji od nosa ka završetku obrve. Uz pomoć linije selotejpa izvucite liniju.

Ako želite manje dramatičan izgled, smanjite nagib selotejpa.

Dugi način je da produžite liniju od donjeg kapka prema završetku obrve i i da dve linije ( koju ste prethodno izvukle a koja se nalazi na gornjem kapku spojite sa novom linijom).

Ajlajner niste naneli pravilno ako vam se linije kapka preklapaju. Dakle, izvučena linija ajlajnerom treba da prati samo liniju uz samo oko gornjeg kapka.

Kako biste više istakle oči, ajlajner možete naneti i na trećinu donjeg kapka počevši od ivice oka od kraja obrve ka unutrašnjosti donjeg kapka.

Kad ste iscrtali linije oko očiju ajlajnerom, nanesite senku za oči a potom i maskaru.

Četkice od šminke perite bar jednom u mesec dana. Savetujemo vam da ako koristite četkice od prirodne dlake, da ih perete šamponom za kosu ali ne bilo kojim već blagim šamponom od breze ili koprive u mlakoj vodi.

Pranjem četkica za šminku nećete brinuti za očne infekcije.

Ajlajner ističe oči i čini ih lepšim. Nezaobilazan je kad imamo jaku šminku ali lepo stoji i kad imate samo maskaru.

 

 

 

 

Povezene teme:

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *