Testo za pizzu

Ne morate da kupujete gotove kore za pizzu i ne morate da se mučite oko spemanja testa za pizzu kad isprobate ovaj jednostavan i brz recept.
Sve što vam je potrebno je: 3 šolje belog brašna, šolja jogurta, pola šolje ulja, prašak za pecivo, malo soli.
Zamesite testo i ostavite ga da odstoji 5 minuta.
Razvucite ga u pleh i testo izbockajte viljuškom.
Fil: Kečap, šunka, sveže pečure, rendani kačkavalj, masline i origano.
Pecite na 220 stepeni 20 minuta.
Ovo testo nije teško pošto nema kvasca a veoma je ukusno.
Umesto 3 šolje belog brašna, možete staviti 2 šolje belog brašna i 1 šolju integralnog ili ražanog brašna ili ako želite da napravite testo od integralnog brašna, onda stavite sve 3 šolje integralnog brašna.
Veličina šolje treba da bude oko 200 ml i ovo je mera testa za jedan veći pleh. Dali smo predlog fila, mada fil može da bude drugačiji ( po vašoj želji ).
Prijatno!