Radite u Americi tokom leta

au-pair-program

Sezonski poslovi su uvek MUST kada je u pitanju letnji odmor od učenja i odličan način da ostanete aktivni, da upoznate nove ljude, ali i da zaradite ako ste student.

Kada pričamo o zaradi i upoznavanju ok je opcija to uraditi u svojoj zemlji, ali je još bolja odraditi to u inostranstvu.

Evropa polako otvara svoja vrata i vidike kada je u pitanju Work & Travel program (u nastavku WT program), ali Amerika i dalje ostaje jedan od favorita za sezonske poslove i provod tokom leta. To je verovatno rezultat mnoštva filmova i serija koje smo pogledali.

Pored WT programa, postoje i Au Pair program koji je dostupan u više zemalja od prvog pomenutog programa, ali je i zahtevniji. Ukoliko želite da se oprobate u nekom od ova dva programa dobro konsultujte internet, vidite koja opcija vam više odgovara.

Kada govorimo o provodu i radu u Americi, WT program nudi dosta opcija i zanimanja, možete izabrati neki posao koji vas privlači ili je povezan sa vašim fakultetskim opredeljenjem, kao npr. spasilac, maser, recepcioner, rad u restoranu.

Trajanje radnog WT programa je uvek isto do 4 meseca, nakon kojeg dobijate slobodno vreme u trajanju od mesec dana, da proputujete i posetite određene destinacije koje su vam sigurno na spisku za videti.

Za ovakve programe morate biti student starosti između 18 i 28 godina starosti.

Studenti produženih godina i apsolveni nemaju pravo na WT program, sem studenata iz Bosne i Hercegovine, ali moguće je da je sve to podložno promenama, uvek proverite sve što vas interesuje sa agencijom koju izaberete.

S druge strane, Au Pair je posao dadilje i prilično je konstantan, jer živite sa porodicom, od njih dobijate džeparac i morate pohađati časove jezika zemlje u kojoj boravite. Au Pair može trajati kraće ili duže od WT programa, slobodni ste jedan dan u nedelji ili ako ostanete 6 meseci dobijate slobodnu celu nedelju. Deluje kao posao za one koje su tu da bi naučili jezik do savršenstva, jer malo toga pored možete uraditi, a da ne uključuje dete koje čuvate.

Danas studenti imaju pregršt mogućnosti za napredovanje, istraživanje, ali i zaradu.

Odlazak u inostranstvo u vreme letnjeg raspusta može doprineti boljoj adapraticiji na buduće promene, doneće osobi više samopouzdanja ali i samostalnosti. Kad odete tamo, vi ste sami, kada vas sponzori uvedu u priču na vama je da raspolažete vremenom, da stižete na posao na vreme ali i da dobro odredite kako ćete trošiti sopstveni novac.

Naravno, WT program ili bilo koji da odaberete je odličan da se upoznate sa drugom kulturom i običajima, jer su svakako drugačiji od naših, možete proveriti da li su stereotipi koje imamo o njima tačni ili ne.

Upoznaćete nove ljude, sklopiti dobra prijateljstva koja će vas možda ponovo vratiti u Ameriku.

Jedno je sigruno, ako imate mogućnost nemojte je propustiti. Presecite brzo i prijavite se, jer ne postoji nepotrebno iskustvo.

 

Povezene teme:

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *