Krompir i meso u rerni kao ispod sača

krompir-meso-rerna

Ovo jednostavno jelo svi vole. Potrebno je da imate 5 sati vremena i da ste kod kuće da biste mogli da ga proveravate dok se peče u rerni.

Kad birate krompir za ovo jelo, izaberite beli krompir koji je dobar i za pire krompir.

Umesto junećeg mesa, možete staviti i svinjsko.

Priprema:

Sastojci: 2 kg krompira, 3 šargarepe i 1kg junećeg mesa od vrata.

Način pripreme: Oljuštite krompir i isecite na četvrtine, šargarepe na krupnije kolutove ili na četvrtine i meso na krupnije komade.

Poređajte meso i povrće u veći pleh i dodajte malo ulja ( pola kafene šoljice ), malo vode, so, biber, slatku alevu papriku i sve to rukom promešajte.

Pleh prekrite papirom za pečenje i alu folijom. Prekrite ga tako da nema lufta.

Pecite u rerni od 4 do 5 sati na laganoj vatri od 100 stepeni.

Proveravajte, možda ćete morati da dodajete po malo vode.

Možete dodati i krupnije komade crnog luka ali to tek pri kraju pečenja.

Recept je jednostavan, a jelo preukusno.

Prijatno!

 

Povezene teme:

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *