Žene u IT-ju su sve brojnije

zena iz IT sektora

Svake godine raste broj žena koje se opredeljuju da se bave programerskim poslovima u Srbiji, pokazuju rezultati istraživanja domaće programerske scene koju je sproveo Startit Centar.

Prema podacima, taj broj iznosi 14,5 odsto inspitanica koje su učestvovale u istraživanju, dok je 2011. godine udeo ispitanih developerki iznosio 11 procenata. Ovo znači da se Srbija bliži svetskom proseku, a autori kao poređenje navode istraživanje američkog trižišta u kojem je učestovalo 11, 7 odsto ispitanica.

Svoju kreativnost, odlučnost i kvalitet žene često prenose i na poslove kao što su dizajn veb stranica, IT biznis, grafički dizajn, social media menadžment, content writing itd.

Žene u programiranju

devojka sa laptopomAko pogledamo u istoriju prva osoba koja je programirala bila je upravo  žena. Reč je o Ejdi Bajron (engl. Ada Byron), pionirki informatike i programiranja, čiji se algoritam smatra prvim koji je napisan specijalno za računar. Pre više od 40 godina programiranje se nije toliko smatralo  intelektulnim poslom i većinom su ga obavljale žene i, prema jednom članku iz Cosmopolitena iz 1967. godine, izjednačavan je sa poslovima sekretarice, učiteljice, bibliotekarke.

Nakon što su se uvidele višestruke mogućnosti programiranja, ono je počelo da se izučava na fakultetima i sve više muškaraca je počelo da se bavi ovim poslom.

Prema istraživanju koje je 2018. godine objavio Adeva IT u poslovima IT sektora bilo je 25 odsto žena, dok je prema podacima američkog Nacionalnog centra za edukacijsku statistiku (NCES) tokom osamdesetih godina prošlog veka oko 35 odsto žena izučavalo programiranje na fakultetima, da bi s godinama taj broj sve više opadao.

Upravo je to jedan od razloga zašto je danas odnos muškaraca i žena toliko različit u IT sektoru. Prema izveštaju „Žene u IT sektoru – Vreme je da se zatvori rodni jaz“ pokazuje da taj jaz nastaje u školi i nastavlja se tokom svakog ciklusa odrastanja jedne žene. Istraživanje pokazuje da 27 odsto ispitanih studentkinja razmišlja o karijeri u IT-u, dok taj broj kod muških ispitanika iznosi 61 procenat.

Samo tri posto ispitanica bi na prvo mesto stavilo karijeru u IT-u, što je mnogo mali broj u odnosu na 15 posto muških ispitanika kojima je karijera u istom sektoru na prvom mestu. Ono što je još uočeno ovim istraživanjem da 78 odsto ispitanih ne zna da navede nijednu poznatu žensku osobu koja radi u sektoru tehnologije.

Smanjenje rodnog jaza

Ono što svakako može da se učini kako bi se smanjio rodni jaz jeste bolja informisanost mladih o tome šta svet IT sektora pruža. Kompanije mogu da se udruže sa školama i univerzitetima i da interesantan način prikažu kakve sve pozitivne promene u svetu mogu da se ostavare radeći upravo ovaj posao. Podizanje svesti o tome da poslovi u IT-u nisu namenjeni samo muškarcima, nego i ženama, možda na najbolji način može da se postigne predstavljanjem žena koje se nalaze na visokim pozicijama poput Šeril Sandberg (engl. Sheryl Sandberg), operativne direktorice kompanije Facebook ili Suzan Vojcicki (engl. Susan Wojcicki) izvršne direktorke kompanije YouTube.

Iako najnovije istraživanje s početka teksta ukazuje na to da broj žena u IT sektoru raste, svakako bi se u godnama koje dolaze trebalo raditi na njegovom povećanju.

tri devojke za stolom sa racunarima

Povezene teme:

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *