Baklava sa višnjama

baklava-sa-višnjama

Sastojci: 4 jaja, šolja šećera, pola šolje ulja, šolja jogurta, kore za pitu i 500 grama višanja.

Šolja treba da bude veličine 2 dc ( a može i čaša od kiselog mleka ).

Način pripreme: Fil: Prvo umutiti belanca, pa dodati žumanca, šećer, jogurt i ulje.

Podmazati pleh uljem i staviti jednu koru. Preko kore staviti fil i tako na naredne 3 kore. Na četvrtu stavite fil i voće. 4 kore premažite filom a na 4. stavite višnje.

Pitu možete iseći na trouglove, pa staviti da se peče.

Peći na 200 stepeni 30 min.

Preliv: 400 ml vode i 200 grama šećera skuvati i preliti preko pite kad se ohladi.

Vruć preliv na hladnu pitu!

Ostaviti pitu dok preliv ne upije skroz i onda služiti.

Prijatno!

Povezene teme:

Dodajte komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *